Kvinna med zip off byxor

Bästa Zip-Off byxorna Dam & Herr 2024

Varför behöva välja mellan långa byxor och shorts under vandringsturen när det finns nya och smarta Zip-Off byxor. Zip-Off byxor är tillverkade för att kunna användas i snabbt varierande väder, vilket lätt kan uppstå under våren och hösten. Man kan snabbt “zippa” av nedre delen av vandringsbyxan så att de blir vandringsshorts. Nedre delen av byxan kan man sedan förvara i sin vandringsryggsäck. Zip-Off byxor är till för att användas under vandringsturer men kan även användas till vardagsbruk när man fixar i trädgården.

Men det är svårt att välja vilket märke, material och typ av zip som passar just dig. Därför har vi gjort en genomgående guide över de 4 bästa zip-off byxorna för olika scenarion. Vi har valt ut zip-off byxor i alla prisklasser så att det skall finnas en byxa för alla.

RVRC GP Pro Zip-off Pants (dam)

5/5

RVRC GP Pro Zip-off Pants (herr)

5/5

RVRC Nordwand Pro Zip-off Pants (vandring)

4.5/5

Jack Wolfskins Kids' Safari Zip Off (barn)

4.5/5

De 4 bästa Zip-Off byxorna

1. RVRC GP Pro Zip-off Pants Dam – Bästa Zip-Off byxor för Dam

Bästa zip off byxor dam

Dessa snygga byxor från RevolutionRace är de bästa Zip-Off byxorna för Dam. RevolutionRace är kända för deras höga kvalité på material, bekväma kläder och väldigt snygga plagg. Det visas även i deras GP Pro Zip-Off Pants för damer. De är ett par byxor med avtagbara ben som därför kan användas som både shorts eller längre byxor. De är väldigt användbara under våren och hösten då man inte vet vilket väder som kan kika fram. Byxornas stretch samt förstärkningen över bakdelen gör att de är väldigt bekväma och slitstarka. Byxorna passar till de flesta aktiviteter men är utformade för vandringsturer och promenader.

Dessa Zip-Off byxor är har två olika delar av material. Överdelen är tillverkad i 65% Polyester och 35% Bomull för bästa bekvämlighet och stretch. Den avtagbara nederdelen är tillverkad i 88% Polyamid och 12% Elastan vilket gör den till en slitstark komponent. Vikten på dessa byxor är endast 500g, det känns knappt att man har de på sig. En nackdel är att byxorna tyvärr inte är helt vattentåliga, utan de tål endast duggregn.

 • Finns i flera olika färgkombinationer
 • Snygg design
 • Bekvämliga
 • 500g totalvikt
 • Stretchig överdel
 • Slitstark underdel
 • Bra passform

2. RVRC GP Pro Zip-off Pants Herr – Bästa Zip-Off byxor för Herr

Bästa zip off byxor herr

RVRC GP Pro Zip-off Pants är de bästa Zip-Off byxorna för herr. Dessa snygga och bekväma Zip-Off byxor passar utmärkt för vanliga promenader eller längre vandringsturer på fjället. Byxorna har en bra stretch över midjan och bakdelen vilket gör de bekväma under längre vandringar. Dragkedjorna på båda benen är i olika färg för att man enkelt skall kunna veta vilket ben de satt på innan. Dragkedjorna kan täckas över om man inte vill att de skall synas när man går. Byxorna har en bra andningsförmåga, speciellt över dragkedjorna där luft gärna tar sig in.

Byxorna väger tillsammans endast 550g vilket är en stor faktor till varför vi valde dessa som de bästa för herr. Materialet på byxorna delas upp i två delar, överdel och underdel. Överdelen består till det mesta av Polyester vilket är stretchigt och bekvämt medans underdelen består av Polyamid för bästa hållbarhet.

 • Bekväma & Snygga
 • Prisvärda
 • Finns i flera olika färger
 • 550g totalvikt
 • Olika färger på dragkedjorna
 • Bra passform

3. RVRC Nordwand Pro Zip-off Pants – Bästa Zip-Off byxorna för vandring

Zip Off byxor vandring

Nordwand Pro Zip-off Pants är de bästa Zip-Off byxorna för vandring. Dessa Zip-Off vandringsbyxor från RevolutionRace har många användbara funktioner och egenskaper. Dess stretchpaneler över knän, stuss, knäveck och höft ger en extra bra komfort och ventilation när man är ute och vandrar. Ändrar sig vädret fort så är det bara att ta av eller sätta på nederdelen av byxorna. Dragkedjorna kan gömmas om man föredrar det. Dessa byxor är tillverkade för vandring men kan användas till dagliga aktiviteter lika bra.

Nackdelen med Nordwand Pro Zip-off Pants byxor är att de inte är fullt vattentåliga, utan de tål duggregn som det mesta. Fördelarna är att de är bekväma, slitstarka, snygga och passar utmärkt till vandringsturer då man inte vet hur vädret kommer att bli.

 • Passar till vandring
 • 620g totalvikt
 • Stretchiga
 • Bekväma & Snygga
 • Bra passform

4. Jack Wolfskins Kids’ Safari Zip Off Pants – Bästa Zip-Off byxor för barn

Bästa zip off barn

Jack Wolfskins Kids’ Safari Zip Off Pants är de bästa Zip-Off byxorna för barn. Dessa Zip-Off byxorna är bekväma och har en bra passform i alla storlekar. Byxorna står emot UV-strålar om man använder de under sommaren, vilket är ett stort plus. De är snabbtorkande då materialet är utav 100% Polyamid. För att öppna byxorna används ett blixtlås vilket gör det enkelt för barn att öppna de på egen hand. Byxorna är inte vattentåliga men tål lite duggregn under en kortare period. Dessa byxor passar bra till vardagliga aktiviteter men även längre promenader eller vandringsturer.

 • Stretchiga
 • Bekväma
 • Bra passform
 • Slitstarka

Vandringstur med flera personer

Att tänka på innan du köper Zip-Off byxor

 • Storleken
  Det är viktigt att köpa en storlek som verkligen passar bra och har rätt längd. Annars kan det resultera i att dina avtagna byxor blir längre än knäna vilket förstör poängen med Zip-Off byxor då de skall användas som shorts. RevolutionRace som vi använt mycket i vår recension har storlekar som är “True to size” vilket gör det enkelt att köpa rätt storlek.
 • Materialet
  Kolla extra noga så att byxorna använder sig utav ett stretchiga material på den övre delen av byxan och ett mer slitstarkt material på den nedre. Dessa material kan till exempel vara Polyester för överdelen och Polyamid för den avtagbara delen. Detta är viktigt för högsta bekvämlighet och lång hållbarhet på byxan.
 • Vikten
  Vikten på Zip-Off byxorna bör hållas låg eftersom de oftast används till längre vandringsturer eller promenader. Den optimala vikten på byxorna bör ligga mellan 500-800g för att det inte skall störa erat äventyr. Alla de byxor jag recenserat har en optimal vikt för vandring och promenader.
 • Ventilerande
  Zip-Off byxor brukar ha en naturligt bra ventilation med tanke på deras dragkedjor i mitten av byxan. Men det är även viktigt att resterande del av byxan har en bra ventilation så de varma sommardagarna blir uthärdbara. Kolla därför innan köp om byxorna har en någorlunda bra ventilation.

Vanliga frågor och svar

Hur mycket kostar en Zip-Off byxa?

En Zip-Off byxa kan kosta allt mellan 1000-3000kr beroende på material, märke och längd.

Vad är en Zip-Off byxa?

En Zip-Off byxa är en speciell typ av vandringsbyxa där man kan ta av benen så att de går att använda som shorts. Detta kan vara användbart om vädret snabbt växlar till de sämre eller bättre och du inte har några andra byxor med dig.

När använder man Zip-Off byxor?

Zip-Off byxor brukar användas till vandringsturer eller promenader. Men de går utmärkt att använda som en vardaglig byxa när man grejar i trädgården eller är ute på en fisketur.