En campingstol i öknen

Bäst i test: bästa campingstolen 2024

Att få slå sig ner i en riktigt bra och funktionell campingstol efter en lång dag är en känsla alla borde få uppleva. Men tyvärr får inte alla göra det, då de köper fel campingstol. Vi har därför djupdykt och recenserat de bästa campingstolarna inför sommaren. Men hur ser då den bästa campingstolen ut?

Den bästa campingstolen skall ha många funktionaliteter. Det bör finnas ett fotstöd och nackstöd, den skall vara bekväm, man skall kunna packa grejor i den och man skall enkelt kunna bära den.

Helinox Sunset Chair

5/5

Arctic Tern Folding Chair


5/5

Walkstool Comfort 55cm

5/5

Coleman Kickback Chair

4.5/5

Innehåller reklam genom annonslänkar från Outnorth

De 4 bästa campingstolarna

1. Helinox Sunset Chair – bästa campingstolen overall

bästa campingstolen overall

Helinox Sunset Chair är klart vinnaren utav vårat test. En komfortabel och ihopfällbar stol som du enkelt kan ta med dig vart du än ska. En väldigt bekväm campingstol som du kan spendera många timmar i utan att behöva byta position. Sätet är gjort i mesh för en bra ventilerande känsla och ryggstödet har en bra höjd som täcker hela ryggen. Stolen är simpel att montera upp och ned vilket görs på något minut bara. Den packas sedan ner i ett fodral som tillkommer.

Passar dig som: Letar efter en skön campingstol med hög kvalité som håller livet ut.
Vad vi tycker om campingstolen: Att det var så simpel att montera upp/ned och även väldigt bekväm.

2. Arctic Turn Folding Chair – bästa campingstolen hopfällbar

bästa campingstolen hopfällbar

Arctic Turn Folding Chair är den bästa ihopfällbara campingstolen. Denna campingstolen är en stabil och väldigt bekväm stol som lätt kan bli en favorit på campingturen. Med en utfällbar bricka på sidan av stolen kan du placera snacks eller annat gott under dagarna. Stolen har ett justerbart ryggstöd vilket är skönt om man vill ta och njuta av solen.

Detta är ingen campingstol som man tar i handen och bär iväg, den vägen 5,5kg och platsar bäst i bilen efter användning. Letar du efter en ihopfällbar men lätt campingstol kolla på #1 i detta testet.

Passar dig som: Letar efter en bekväm stol som går att fälla ihop.
Vad vi tycker om campingstolen: Att den är så stabil och har ett väldigt skönt material.

3. Walkstool Comfort 55cm – bästa campingstolen lättvikt

bästa campingstolen lättvikt

Walkstool Comfort 55cm är den bästa campingstolen med en lätt vikt. Med sina ynka 800 gram är denna en ultralätt campingstol. Man kan snabbt och enkelt förflytta sig med denna. Den är väldigt liten men otroligt stabil ändå, walkstool tål upp till 225kg kroppsvikt. Fungerar att ha med sig överallt och är bekväm att sitta på under längre stunder. Det finns två sitthöjder man kan ställa in. Denna stolen kommer följa med dig genom livet om du så vill.

Passar dig som: Söker en simpel campingstol som man enkelt kan transportera.
Vad vi tycker om campingstolen: Att den är såpass liten att man kan hålla den i handen men ändå så bekväm.

4. Coleman Kickback Chair – bästa budgetvalet

bästa campingstolen budgetval

Coleman Kickback Chair är det bästa budgetvalet när det kommer till campingstolar. För en otroligt billig peng får du en multifunktionell campingstol som enkelt kan packas ner och upp från bärväskan som ingår. Den är bekväm att sitta i och ser precis så som en campingstol skall göra. Ända nackdelen är att den har en maxvikt på 113kg.

Passar dig som: Letar efter en budgetvariant som håller hög kvalité med flera funktioner.
Vad vi tycker om campingstolen: En liten och bekväm campingstol som enkelt packas upp och ner.


Ett par som sitter i campingstolar

Att tänka på innan man köper en campingstol

  • Vikten
    Se till att köpa en campingstol som kommer att passa dina framtida behov. Skall du flytta runt mycket till fots kan det vara bra att leta efter en campingstol med låg vikt.
  • Funktioner
    Kollar vilka funktioner campingstolen har innan du köper den. Det är inte alla som har en mugghållare och fotstöd, om det är vad man är ute efter.
  • Bärbar
    De flesta campingstolar är bärbara där man brukar kunna montera ner. Men vissa väger lite mera och kan vara svåra att bära runt på.

När använder man en campingstol?

En campingstol kan användas vid flera olika tillfällen, inte bara när man campar. Man kan ha med den till stranden, på festivaler och på kortare vandringar för att nämna några exempel. Det kan ibland vara skönt att sätta sig ner och vila.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en campingstol?
Det beror mycket på märke och egenskaper men mellan 300-1900kr finns det att hitta för.

Hur länge håller en campingstol?
En campingstol håller oftast i flera år men beroende på användning kan det vara längre eller kortare.