tjej som står med vandringsshorts

Bästa vandringsshortsen Dam & Herr 2024

Under sommarhalvåret brukar det vara som mest folk ute på vandringslederna. Ordet vandring brukar peaka bland sökresultaten i mitten på Juli, det gör även vandringsshorts. Man blir lätt och snabbt varm under en vandring när solen står på och då är det skönt att vandra i ett par vandringsshorts. Vi har därför analyserat och recenserat de bästa vandringsshortsen inför 2023.

RevolutionRace GP Shorts (herr)

5/5

RevolutionRace Nordwand Shorts (dam)

5/5

RevolutionRace Summit Shorts (dam stretch)

5/5

RevolutionRace GP Shorts (dam hög midja)

5/5

Innehåller reklam genom annonslänkar från RevolutionRace

De 4 bästa vandringsshortsen Dam & Herr

1. RevolutionRace GP Shorts – bästa vandringsshortsen herr

vandringsshorts herr

RevolitionRace’s GP Shorts är de bästa vandringsshortsen för herr. De är ett par slitstarka och elastiska vandringsshorts med en bra andningsförmåga. Shortsen har flera funktioner som extra förlängda bälteshällor för fästa av vattenflaskor eller dylikt, smart placerade fickor och stretchpartier. De är väldigt bekväma och fungerar att gå långa sträckor med. De två huvudmaterialen är polyester och bomull.

Vad vi gillar med vandringsshortsen: De är ett par snygga och bekväma shorts som fungerar bra till friluftsliv.
Passar dig som: Letar efter ett par snygga men billiga shorts inför vandringsturen i sommar.

Fördelar

 • Bäst i test
 • Bekväma
 • Skaver inte
 • Bra med fickor
 • Snygga

Nackdelar

 • Inga nackdelar

2. RevolutionRace Nordwand Shorts – bästa vandringsshortsen dam

vandringsshorts dam

RevolutionRace’s Nordwand Shorts är de bästa vandringsshortsen för dam. Dessa shorts är ett par snygga och bekväma vandringsshorts som är anpassade speciellt för friluftsliv. De är stretchiga runt höften för en skönare känsla och ventilerar på så sätt bra. Shortsen sitter bra runt låren och ger inte något skav på grund utav det noga utvalda materialen. Shortsen har flertalet fickor och bälteshällor. Finns i storlekarna XS-XL.

Vad vi gillar med vandringsshortsen: Ett par sköna och snyggt designade vandringsshorts som ventilerar bra.
Passar dig som: Söker ett par vandringsshorts som ventilerar bra och är sköna.

Fördelar

 • Mycket snygga
 • Bekväma
 • Stretch runt höften
 • Inget skav
 • Bra ventilation

Nackdelar

 • Inga nackdelar

3. RevolutionRace Summit Shorts – bästa vandringsshortsen dam stretch

vandringsshorts dam stretch

RevolutionRace’s Summit Shorts är de bästa vandringsshortsen dam stretch. De är väldigt stretchiga och robusta, tillverkade med Nylon och Elastan. Dessa material tillsammans ger en skön känsla på huden och ventilerar bra. Med en enda ficka på låret som är till för mobilförvaring är dessa vandringsshorts väldigt enkla och smidiga. Skall du ut på längre vandringsturer så kan vi rekommendera att kolla in våran guide av vandringskängor. Det finns flera kängor som kompletterar dessa vandringsshorts bra

Vad vi gillar med vandringsshortsen: Ett par stretchiga vandringsshorts som ventilerar bra och sitter skönt på kroppen.
Passar dig som: Letar efter ett par stretchiga vandringsshorts med snygg design.

Fördelar

 • Extra stretch
 • Elastiska
 • Ventilerar bra
 • Ficka för mobil

Nackdelar

 • Inga nackdelar

4. RevolutionRace GP Shorts – bästa vandringsshorts dam hög midja

vandringsshorts dam hög midja

RevolutionRace GP Shorts är de bästa vandringsshortsen för dam hög midja. Dessa shorts har naturligt en högre midja än vanliga modeller. De är stretchiga och slitstarka vandringsshorts som passar till friluftsliv. Det finns smart placerade fickor och stretchpartier för en bekvämare vandring.

Vad vi gillar med vandringsshortsen: De har en hög midja och ventilerar bra.
Passar dig som: Letar efter ett par vandringsshorts med hög midja till ett bra pris.

Fördelar

 • Hög midja
 • Passar till längre vandringar
 • Bekväma
 • Smarta fickor

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Kille med vandringsshorts

Att tänka på innan man köper vandringsshorts

 • Material: Vandringsshorts ska vara tillverkade av slitstarkt och andningsaktivt material för att kunna motstå de olika elementen du kan stöta på under vandring. Polyester och nylon är bra alternativ eftersom de är lätta, snabbtorkande och tåliga. Om du planerar att vandra i ett område med mycket insekter eller där vädret kan vara regnigt, kan du överväga shorts med en insektsresistent eller vattenavstötande beläggning.
 • Passform och komfort: Det är viktigt att shortsens passform inte hindrar dina rörelser. De bör vara tillräckligt lösa för att tillåta full rörelsefrihet, men inte så lösa att de glider ner eller skaver. Bekvämligheten är också avgörande. Sömmarna bör vara mjuka för att undvika irritation och skav, och midjan bör vara justerbar för en anpassad passform.
 • Fickor: Fickor kan vara mycket användbara under vandring för att hålla dina nödvändigheter till hands. Shorts med säkra, lättåtkomliga fickor gör det lätt att bära saker som kartor, kompass, snacks och andra små föremål.
 • Design och funktion: Beroende på var och när du planerar att vandra, kanske du vill överväga vissa specifika funktioner. Till exempel, om du vandrar i varmt väder, kan du överväga shorts med ventilation. Om du vandrar på platser där vegetationen är grov, kan du föredra längre shorts som ger bättre skydd mot repor och stick. Det kan också vara värt att överväga shorts som kan omvandlas till byxor för extra mångsidighet i olika väderförhållanden.

Vad är vandringsshorts?

Vandringsshorts är en typ av klädesplagg som är särskilt utformade för att bäras när man vandrar eller deltar i andra utomhusaktiviteter. Dessa shorts skiljer sig från vanliga shorts på flera sätt:

 1. Material: Vandringsshorts är ofta tillverkade av hållbara och snabbtorkande material som nylon eller polyester. Dessa material är slitstarka och kan motstå de strapatser som vandring och andra utomhusaktiviteter kan medföra.
 2. Design: De är designade med specifika funktioner som är praktiska för vandring, såsom förstärkta sömmar, UV-skydd, insektsskydd, och vattenavvisande behandlingar. De kan också ha flera fickor för att bära viktiga saker som kartor, kompass, snacks, etc.
 3. Komfort och passform: Vandringsshorts är designade för att vara bekväma över längre perioder av fysisk aktivitet. De har ofta en lös passform för att tillåta fri rörelse och kan ha justerbara midjeband för en bättre passform.
 4. Ventilation: För att hålla dig sval under långa vandringar, har vissa vandringsshorts ventilationsegenskaper, såsom mesh paneler eller luftventiler.

Fördelar och nackdelar med vandringsshorts

Vandringsshorts kan vara ett bra val för vandrare under varma väderförhållanden. Nedan följer några av fördelarna och nackdelarna.

Fördelar:

 • Kylighet: Shorts är oftast svalare än långa byxor, vilket gör dem till ett utmärkt val för vandring i varmt väder eller i fuktiga klimat.
 • Rörlighet: Shorts kan ofta erbjuda bättre rörelsefrihet än långa byxor, vilket kan vara fördelaktigt när du klättrar över stockar eller klippor.
 • Lättvikt: Shorts väger vanligtvis mindre än långa byxor, vilket kan vara viktigt för backpackers som försöker hålla sin packvikt nere.
 • Torkar snabbt: Många vandringsshorts är gjorda av snabbtorkande material, vilket kan vara fördelaktigt om du korsar vattendrag eller svettas mycket.

Nackdelar:

 • Skydd: Shorts ger mindre skydd än långa byxor mot sol, insekter och vild växtlighet som kan skrapa eller skada dina ben.
 • Kyla: Shorts är inte lika varma som långa byxor, vilket kan vara ett problem om vädret vänder sig eller när du vandrar i högre höjder där temperaturen kan sjunka snabbt.

Hur man tvättar vandringsshorts

Att tvätta vandringsshorts korrekt är viktigt för att bevara deras hållbarhet och funktion över tid. Innan du börjar, kontrollera alltid tvättinstruktionerna på etiketten i dina shorts. Många vandringsshorts är gjorda av tekniska material som kan kräva speciell vård.

Generellt sätt kan du följa dessa steg för att tvätta dina vandringsshorts: Börja med att vända dina shorts ut och in. Detta kan hjälpa till att skydda dem från att nötas i tvätten. Använd ett skonsamt tvättmedel, undvik blekmedel och sköljmedel eftersom dessa kan skada materialets vattenresistenta beläggning.

Välj ett lätt tvättprogram med kallt vatten. Om dina shorts är mycket smutsiga, blöt dem i kallt vatten innan du tvättar dem. Detta kan hjälpa till att lösa upp envis smuts och fläckar. När tvätten är klar, ta ut shorts snabbt för att förhindra färgförändringar och missfärgningar.

Vanliga frågor

Hur ska vandringsshorts sitta?

Vandringsshorts bör ha en bekväm passform som tillåter rörelsefrihet. De bör inte vara för tajta, vilket kan begränsa rörligheten, eller för lösa, vilket kan orsaka obehag eller skav. Många vandringsshorts har justerbara midjeband för att hjälpa till att uppnå en bra passform.

Behöver jag shorts med UV-skydd för vandring?

Om du planerar att vandra under stark sol, kan UV-skyddande kläder vara en bra idé. Detta hjälper till att skydda din hud från skadliga solstrålar och kan minska risken för solbränna och andra solrelaterade hudskador.

Vad kostar ett par vandringsshorts?

Ett par vandringsshorts kostar allt mellan 300-1500kr beroende på märke, material och egenskaper.