bästa skidjacka herr hero

Bäst i test: Bästa skidjackan herr 2024

Att hitta en ny skidjacka för herr är inte det enklaste med det stora utbudet som finns idag. Det finns många olika skidmärken där varje märke har egna funktioner och egenskaper på sina jackor. Man kan fråga sig om jackorna måste vara vattentäta? Vilket membran skall jackan ha? I denna artikel har vi recenserat flera olika skidjackor för herr med olika funktioner och egenskaper.

Vi har även recenserat skidbyxor för herr om du söker det till din skidjacka.

De 5 bästa skidjackorna herr

Norrøna Men's Lofoten GORE-TEX Pro Jacket

(testvinnare)

5/5

Swix Men's Blizzard Anorak

(billiga men bra)

4.5/5

Haglöfs Men's Lumi Jacket
(riktigt hög kvalité)

5/5
nummer tre

Haglöfs Men's Vassi Gore-Tex Pro Jacket
(extra lång)

4.5/5
nummer fyra

Houdini Men's Rollercoaster Jacket

(med stretch)

4.5/5

1. Norrøna Men’s Lofoten GORE-TEX Pro Jacket

Skidjacka herr bäst i test

Skidjacka herr bäst i test

Men’s Lofoten GORE-TEX Pro Jacket från det välkända och norska märket Norrøna är skidjackan för herr som blev vår testvinnare. Det är en mycket skönt och rörlig jacka med GORE-TEX PRO membran för bästa vind och vattentäthet. Jackan passar för alla typer av skidåkning oavsett om du gillar offpist eller vanlig utförsåkning. Framtill på skidjackan finns en typ av meshfodrad ventilation som löper nedifrån och upp till huvan, det gör jackan väldigt ventilerande. Huvudmaterialet på Men’s Lofoten GORE-TEX Pro Jacket är Polyamid vilket är mycket slitstarkt och robust, detta är alltså en jacka som du inte kommer att behöva byta ut under många år framåt. En skidjacka av högsta kvalité helt enkelt.

Fördelar

 • Testvinnare
 • GORE-TEX PRO
 • Mesh fodring
 • Mycket ventilerande
 • Slitstark och hållbar
 • Högsta kvalité

Nackdelar

 • Inga nackdelar

2. Swix Men’s Blizzard Anorak

Bästa billiga skidjackan herr

Men's Blizzard Anorak

För er som har en mindre budget så är Swix Men’s Blizzard Anorak ett utmärkt val till skidjacka. Jackan är konstruerad med noggrann uppmärksamhet på detaljer och levererar på många fronter. Den är tillverkad av ett robust 4-vägsstretch som inte bara ger en bekväm passform utan också är vatten- och vindtätt. Detta är perfekt för de tuffaste väderförhållandena som kan uppstå i skidbacken. Med tejpade sömmar och laminerade detaljer visar Swix sin bevis på kvalité av högst rang.

Även fast Men’s Blizzard Anorak inte har ett snölås, kompenseras detta med vattenpelaren på imponerande 20.000 mm och den vindtäta konstruktionen. Så för dig som letar efter en billigare skidjacka för herr men fortfarande av hög kvalité så är detta ett utmärkt val.

Fördelar

 • Prisvärd
 • 20.000mm vattenpelare
 • Tejpade sömmar
 • 4-vägsstretch
 • Helt vatten och vindtät

Nackdelar

 • Tyvärr ingen snölås

3. Haglöfs Men’s Lumi Jacket

Kvalitet rakt igenom

Haglöfs Men's Lumi Jacket

Haglöfs har gjort det igen. Denna gång med den högkvalitativa skidjackan för herr Men’s Lumi Jacket. Den har allt och lite till. Den justerbara och hjälmkompatibla huvan, tillsammans med den höga kragen och snölåset, ger ett utmärkt skydd mot väder och vind. Dess tvålagers-PROOF membran med fluorkarbonfri och DWR-behandlad yta gör denna jacka till en av de jackor med högst kvalité.

Dessutom har jackan gott om fickor, inklusive en praktisk plats för liftkortet. Något vi gillar lite extra med Men’s Lumi Jacket är att den har en hög vattenpelare på 15.000mm, man behöver alltså inte oroa sig över att bli blöt i backen oavsett om det regnar kraftigt.

Fördelar

 • Högsta kvalité
 • Många bra funktioner
 • PROOF membran
 • DWR-behandlad yta
 • Hög vattenpelare

Nackdelar

 • Inga nackdelar

4. Haglöfs Men’s Vassi Gore-Tex Pro Jacket

Lång skidjacka herr

Haglöfs Men's Vassi Gore-Tex Pro Jacket

Denna skidjacka för herr är en lite längre variant om man jämför med de andra jackorna i testet. Men’s Vassi Gore-Tex Pro Jacket från Haglöfs är främst framtagen för offpist åkare men passar enligt oss för alla typer av skidåkning. Tillverkad med den senaste generationens GORE-TEX Pro-material, levererar den enastående skydd mot väder och vind samtidigt som den bibehåller en imponerande andningsförmåga. Dessutom är den utrustad med en rad praktiska funktioner, inklusive laserskuren ventilation och elastiska snölås med gummigrepp för att hålla dig varm och torr på riktiga puderdagar.

Jackans smarta detaljer som de lågt placerade fickorna, bröstfickor och liftkortsficka ger gott om utrymme för förvaring av dina värdesaker och skidutrustning. Huvan på jackan är även trevägsjusterbar och kompatibel med hjälmar vilket gör den både praktisk och bekväm. Vi uppskattar också de små detaljerna som borstat foder i hakskyddet och kragen för extra komfort och värme. En lång jacka av hög kvalité helt enkelt.

Fördelar

 • Lång
 • GORE-TEX
 • Hög kvalité
 • Snölås
 • Liftkortsficka
 • Justerbar huva

Nackdelar

 • Inga nackdelar

5. Houdini Men’s Rollercoaster Jacket

Bästa skidjacka herr med stretch

Bästa skidjackan herr med stretch

Men’s Rollercoaster Jacket från det populära märket Houdini är bästa skidjackan för herr med stretch. Denna skidjacka är tillverkad av Loop Hardshell-material som inte bara är tyst och slitstarkt utan också erbjuder en imponerande 2-vägsstretch. Den är perfekt för utförsåkning med också toppturer uppför berget. Jackan använder sig av Atmos vilket är Houdinis egna membran som säkerställer att jackan är helt vatten och vindtät. Det ger jackan en hög vattenpelare på 20.000mm som räcker gott och väl. Så för dig som söker en jacka med extra stretch och med bra kvalité är Men’s Rollercoaster Jacket det perfekta valet.

Fördelar

 • Stretchig
 • Loop Hardshell-material
 • Atmos membran
 • 20.000mm vattenpelare
 • Passar till toppturer och utförsåkning
 • Hög kvalité

Nackdelar

 • Dyr

man som åker skidor i pudersnö

Att tänka på innan man köper en skidjacka för herr

 • Väderförhållanden och användningsområde: Fundera på de specifika väderförhållandena och den typ av skidåkning du planerar att ägna dig åt. Om du ska åka i kalla och snöiga klimat behöver du en jacka med god isolering och vattentät förmåga. Åker du i mildare förhållanden kanske du vill ha en lättare och mer ventilerad jacka. En skaljacka kan vara ett bra val om du letar efter mångsidighet eftersom den kan anpassas med lager under beroende på temperaturen.
 • Passform och rörelsefrihet: Skidjackan bör passa bra och tillåta tillräcklig rörelsefrihet. Det är viktigt att kunna böja sig, svänga och röra sig bekvämt när du åker skidor. Se till att prova jackan med alla lager du planerar att bära under den för att säkerställa att den är bekväm och inte för trång eller för stor.
 • Egenskaper och funktioner: Granska jackans tekniska egenskaper noggrant. Kolla efter vattentäthet och andningsförmåga genom att titta på membranet eller beläggningen som används. Bland de andra funktioner att överväga kan du inkludera dragkedjor för ventilation, snölås, justerbara muddar och midja, fickor för liftkort, handskar eller skidglasögon, samt en avtagbar huva. Tänk på vilka funktioner som är viktigast för dina behov och din skidstil.

Hur sköter man om en skidjacka?

Att sköta om din skidjacka är viktigt för att förlänga dess livslängd och bibehålla dess prestanda. Här är några grundläggande riktlinjer för att sköta om din skidjacka:

 1. Tvätta enligt instruktionerna: Följ noga tvättinstruktionerna på etiketten i din skidjacka. Använd en mild tvättmedel och undvik starka kemikalier som kan skada de vattentäta egenskaperna och impregneringen.
 2. Rengör jackan: Innan du tvättar jackan, torka bort smuts och fläckar med en fuktig trasa eller svamp. Om det behövs kan du använda en mjuk borste för att ta bort torkad smuts eller lera.
 3. Tvätta separat: Tvätta din skidjacka separat från andra plagg för att undvika att den utsätts för onödig friktion och slitage från dragkedjor och knappar.
 4. Torka försiktigt: Häng upp din jacka för att torka efter tvätt. Undvik att använda torktumlare med hög värme, eftersom detta kan skada impregneringen och ytterskalet. Om jackan har en specifik instruktion om torktumling, följ den noggrant.
 5. Återimpregnera vid behov: Med tiden kan impregneringen slitas bort. Om din skidjacka inte längre pärlar vatten, kan du använda ett impregneringsmedel speciellt utformat för tekniska plagg. Följ tillverkarens anvisningar för att återimpregnera jackan.
 6. Förvara på rätt sätt: När säsongen är över, förvara din skidjacka på ett svalt och torrt ställe, helst hängande på en galge för att undvika veck och krusningar.

Stretch i en skidjacka

I en skidjacka refererar “stretch” till materialets förmåga att sträcka sig och återgå till sin ursprungliga form. Stretchmaterial är konstruerat med elastiska fibrer eller behandlat för att ge det ökad rörlighet och flexibilitet. Detta är särskilt viktigt för skidåkare och andra utomhusentusiaster eftersom det gör att jackan kan följa kroppens naturliga rörelser utan att begränsa rörelsefriheten.

Här är några fördelar med stretch i en skidjacka:

 1. Rörelsefrihet: Stretchmaterial gör att du kan böja dig, sträcka ut dig och röra dig bekvämt utan att känna dig trång eller begränsad av din jacka. Det är särskilt viktigt när du utför aktiviteter som skidåkning, klättring eller vandring.
 2. Bättre passform: Stretchmaterial anpassar sig till din kroppsform och ger en mer skräddarsydd passform. Detta minskar risken för onödig bulk och förbättrar jackans estetiska utseende.
 3. Ökad komfort: Eftersom stretchmaterial rör sig med dig, minskar det risken för skav och obehagliga friktioner mot huden. Detta gör att du kan känna dig bekväm och fokuserad på din aktivitet.
 4. Prestandafördelar: Stretchmaterial i en skidjacka kan förbättra prestandan genom att möjliggöra mer rörelser och bättre kontroll över din kropp under aktiviteter som kräver precision och balans.

Slutsats

I våran recension om olika skidjackor för herr så blev Men’s Lofoten GORE-TEX Pro Jacket från Norrøna vår testvinnare. Det är en skidjacka av högsta kvalité men många bra funktioner. Vi recenserade även 4 andra skidjackor för herr som vi tycker är värda att kolla in.