Bästa duffelväskan hero

Duffelväska Bäst i Test: 5 bästa duffeväskorna

Duffelväska eller duffel-bag som det även kallas är ett par smidiga och rymliga väskor som passar till det mesta. Väskorna är ofta tillverkade i ett rejält tyg eller skinn för att kunna hålla i flera år framåt. Duffelväskor har varit populära sedan slutet av 40-talet och kommer att vara det en lång tid framåt. Men det kan vara svårt att välja vilken av alla duffelväskor som passar just dig. Därför har vi analyserat och recenserat de bästa duffelväskorna för olika scenarion.

The North Face Base Camp Duffel (bäst i test)

5/5

Eagle Creek Cargo (med hjul)

5/5

The North Face Base Camp Duffel XS (handbagage)

5/5

Thule Chasm 70L (vattentät)

4.5/5

Osprey Transporter 40

4/5

Den bästa duffelväskan skall vara tålig, rymlig och vara gjort av ett slitstarkt material.

De 5 bästa duffelväskorna

1. The North Face Base Camp Duffel – Bäst i test

North face duffelväska

Packvolym: 50L
Vikt: 1.2kg

The North Face Base Camp Duffel Bag är duffelväskan som blev bäst i vårat test. Denna duffelbag är den mest kompletta väskan man kan införskaffa sig. Materialet är fluorkarbonfritt vilket innebär att är helt vattenavvisande. Själva väskan är inte helt vattentät om vatten skulle ligga på under längre tid men dragkedjan är helt vattentät, så man behöver inte oroa sig för att vatten skall komma in i väskan. Den har en packvolym på 50L vilket gör att den passar bra till utflykter, gymmet eller som ett handbagage. Väskan går att slänga över axeln, bära som ryggsäck eller bara bära den i handen. Detta är alltså en hållbar, rymlig, lätt och snygg väska att använda under olika scenarion.

Fördelar

 • Högst betyg bland användare
 • Snygg
 • Rymlig
 • Hållbar

Nackdelar

 • Inga

2. Eagle Creek Cargo Hauler XT Wheeled Duffel – Bästa duffelväskan med hjul

Bästa duffelväska med hjul

Packvolym: 96L
Vikt: 3.7kg

Eagle Creek Cargo Hauler XT Wheeled Duffel är den bästa duffelväskan med hjul. Detta är en komplett väska för dig som söker en duffelbag med hjul och handtag. Den är designad för att användas som resväska men kan användas till mycket mer än så. Detta är en duffelväska som rymmer hela 90L och är tillverkad i det slitstarka materialet 1000D Helix Polyester. Materialet gör att väskans skick håller en hög nivå länge. Duffelväskan har även fått förstärkta hörn eftersom det är oftast hörnen som förstörs snabbast på en resväska. Det ser vi som ett stort plus. Väskan är helt vattenavvisande med inte vattentät. Vikten ligger på 3.7kg vilket är godkänt för en resväska av denna kvalité.

Fördelar

 • Duffelbag med hjul
 • Förstärkta hörn
 • Vattenavvisande
 • Rymlig

Nackdelar

 • Kan vara klumpig att bära

3. The North Face Base Camp Duffel XS – Bästa duffelväskan handbagage

Bästa duffelväskan handbagage

Packvolym: 31L
Vikt: 970g

Denna duffelväska är den bästa om du vill använda den som handbagage när du flyger. Det är den minsta modellen av North Faces “Base Camp Duffel Bag”. Denna passar väldigt bra att använda som handbagage då den är liten men rymlig. Väskan kan bäras i handen, på ryggen genom axelremmarna eller runt axeln. Vad vi gillar extra med denna duffelväska är den låga vikten. Med en vikt på ynka 970g så känns den fjäderlätt när man håller i den. Väskan är inte vattentät men helt vattenavvisande vilket kan vara till nytta när man kommer till Sverige efter resan. Väskan ger en hög känsla av kvalité rakt igenom. Största nackdelen är att den kan bli lite stel om den ligger i kyla för länge. Men detta är inget som påverkar väskan långsiktigt.

Fördelar

 • Perfekt som handbagage
 • Liten men rymlig
 • Hög kvalité
 • Fjäderlätt

Nackdelar

 • Inga

4. Thule Chasm 70L – Vattentät duffelväska

Vattentät duffelväska

Packvolym: 70L
Vikt: 1.7kg

Tule Chasm är duffelväskan som är helt vattentät. De flesta duffelväskor är endast vattenavvisande men denna är också vattentät. Det kan vara bra att ha om man är ute i regn under längre perioder. Väskans botten är vadderad för att skydda mot hårt underlag och är tillverkad i det slitstarka materialet tarpaulin. Detta är samma material som vindskydd är gjorda utav. Väskans sidofickor är låsbara vilket är ett stort plus om man använder denna när man tränar. Denna väska är mycket rymlig med en packvolym på 70L. Dess nätfickor inuti gör att den känns extra rymlig vilket är en fördel.

Fördelar

 • Helt vattentät och vattenavvisande
 • Mycket rymlig
 • Snygg design
 • Starkt material

Nackdelar

 • Tyngre än andra modeller

5. Osprey Transporter 40

osprey transporter 40 test

Osprey Transporter 40 är en typ av duffelväska som mestadels används som ryggsäck. Osprey är kända för sin höga standard rank igenom och det märker man verkligen på denna duffelväskan. Den har avtagbara remmar om man vill använda den som endast en duffel bag. Den är tillverkad med dubbelsidigt TPU-beläggningtyg. Det är ett starkt och hållbart material som känns kraftigt. Väskan har en stor öppning vilket man ofta ser hos duffelväskor. Detta gör det simpelt att nå grejer i hela väskan utan att behöva rota. Väskan är vattenavvisande med hjälp av fluorkarbonfri impregnering. Bröstremmen har även en visselpipa som ingår vid köp.

Fördelar

 • Funkar både som duffel och vanlig väska
 • Dubbelsidig TPU-beläggning
 • Vattenavvisande

Nackdelar

 • Inga

Duffelväska som ligger på en väg
Duffelväska som ligger på en väg

Att tänka på innan köp av duffelväska

 • Vattentät eller inte
  Fundera på om du vill att din duffelbag skall vara vattentät eller inte. De flesta duffelväskor är endast vattenavvisande vilket brukar räcka. Men i vissa scenarion kan det vara bra att även ha en helt vattentät väska. Tänk på när och hur du skall använda väskan och välj därefter.
 • Packvolym
  Packvolymen på en duffelväska är en av de viktigaste punkterna att tänka på innan köp. Skall duffelväskan användas som ett handbagage vid resa så räcker det med 30 liter packvolym. Skall väskan dock användas till träning eller annat kan det vara bra att ha en som rymmer 50 liter eller mer.
 • Med hjul
  Det är allt mer populärt att använda en duffelväska med hjul när man semestrar. De rymmer oftast mer än vad en resväska är, kostar mindre och är mer smart designade. Om din duffelväska kommer att användas vid längre semestrar så passar en duffelväska med hjul bra.
 • Vikten
  En duffelväska skall ha en låg vikt. Det är viktigt om man vill kunna slänga den över axeln eller gå längre sträckor. Addera även vikten för din packning så blir den tyngre. Duffelväskan bör därför max väga runt 2kg.

Vad är en duffelväska?

En duffelväska eller duffelbag som det även kallas är en mindre och avlång väska som passar till det mesta. Allt från att använda den som träningsväska till handbagage när man är ute och reser. Duffelväskor kommer i olika storlekar där packvolymen varierar mellan 30-100 liter. Dessa väskor kan bäras på flera olika sätt men det är mest populärt att bära den runt axeln eller på ryggen. Duffelväskor även kända för att vara gjorda i hög kvalité, vara smart designade och mycket rymliga.

När använder man en duffelväska?

En duffelväska är en mångsidig väska som kan användas till nästan allt. Då den är rymlig, har ett slitstarkt material, oftast vattenavvisande samt kan justeras så man kan bära den på ryggen eller i handen så är det en all-around väska. För att nämna några scenarion som en duffelväska används till så är det:

 • Gymmet
 • Campingturer
 • Vandringsturer
 • Handbagage vid flyg
 • Jobbet
 • Weekendbag

Det finns alltså många användningsområden för en duffelväska, endast din fantasi kan stoppa dig.

Kan man använda en duffelväska som handbagage?

Absolut kan man göra det. Det är mycket populärt att använda duffelväskor på 30L som handbagage vid utomlandsresor. Vi kan tipsa om The North Face Base Camp Duffel XS som är en duffelväska i storleken XS på 31L som passar perfekt till handbagage. Den väger under kilot och är helt vattentät med flera bra egenskaper. Vi använder den själva som handbagage och tycker den är smidig och enkelt att bära i handen eller slänga runt axeln.

Vanliga frågor

Vad kostar en duffelväska?

En duffelväska av kvalité kostar allt mellan 800-4000kr beroende på märke, material och egenskaper.

Vilken är den bästa duffelväskan?

Den bästa duffelväskan är enligt oss The North Face Base Camp Duffel som är en prisvärd, rymlig, vattentålig och bekväm duffelväska.

Får man använda duffelväskor på flygplan?

Ja det får man, en mindre duffelväska på 30L går bra att använda som handbagage.