hero image

Bäst i test: Bästa flugspöt 2024

Flugfiske har blivit alltmer populärt bland de olika varianterna utav fiske. Det är många som vill prova på flugfiske och dess speciella teknik. Att hitta det bästa flugspöt som passar dig och dina förkunskaper kan vara svårt, därför har vi recenserat och analyserat de bästa flugspöna. Men vad är ett bra flugspö?

Ett riktigt bra flugspö skall ha ett stabilt och elastiskt skaft, skönt handtag och en rulle utav kvalité. Du skall såklart också använda ett flugspö med rätt klass. Mer om detta senare.

1. Greys K4ST normal – Bästa flugspöt overall

flugspö nybörjare

Grey K4st normal är det bästa flugspöt overall. Med dess enkla och lätthanterliga modell kan nybörjare snabbt läsa sig grunderna i flugfiske. Spöet innehåller korkhandtag, WF-lina och tafs. Du behöver alltså inte köpa till några viktiga delar för att börja med flugfisket. Skyddsrör tillkommer för säker transport utav spöt.

Passar för dig som: Vill köpa ett prisvärt och lätthanterligt flugspö som du kan växa med.

Vad vi gillar med spöet: Att det är lätthanterligt och passar nybörjare.
Vad vi inte gillar med spöet: Kan vara svårt att byta skaft.

2. Greys K4ST+ – Bästa flugspöt för nybörjare

flugspö klass 5

Grey K4st är det bästa flugspöt för nybörjare. Det passar både nybörjare likväl mer erfarna flugfiskare. Detta spö har ett högklassigt korkhandtag som är skönt att kasta med, en bromsförsedd flugrulle i aluminium som är utrustad med WF-lina och tafs. Flugspöet är av klass 5.

Passar dig som: Är på medelnivå och vill fiska fiskar som passar #5 klassen.

Vad vi gillar med spöet: Att det är lätthanterligt, passar nybörjare & mer erfarna flugfiskare och är utav hög kvalité.
Vad vi inte gillar med spöet: Finns inget vi ogillar med detta spö faktiskt.

3. Greys K4ST+ – Bästa flugspöt klass 5

flugspö klass 5

Grey K4st+ är det bästa flugspöt för klass 5 flugfiske. Vi rankade även detta spöt som nummer ett ovan men måste ta med det igen som bästa flugspöt för klass 5. Klass 5 spön fungerar i de flesta lägen när du flugfiskar. Detta spöt är stabilt och innehåller korkhandtag, en aluminiumrulle som är utrustad med WF-lina och tafs. Jag äger själv detta spöt och hade inte bytt det mot något annat i klass 5.

Passar dig som: Letar efter ett flugspö i klass 5 som vill fiska större fiskar såsom harr, öring eller regnbåge. Fungerar bra i bäckar, åar eller småsjöar.

Vad vi gillar med spöet: Att det är lätthanterligt, passar nybörjare & mer erfarna flugfiskare och är utav hög kvalité.
Vad vi inte gillar med spöet: Finns inget vi ogillar med detta spö.

4. Daiwa D Pike – Bästa flugspöt klass 6

flugspö klass 6-7

Daiwa D Pike är det bästa flugspöt för klass 6. Detta flugspöt lämpar sig bäst för fiske utav öring och regnbågslax, men fungerar även för små laxar. Storleken på spöt passar både för sjunkande och flytande linor/flugor. Alla delar för att utföra flugfiske tillkommer med spöt så det är bara att sätta igång och kasta.

Passar dig som: Vill köpa ett flugspö med hög kvalité och fiska regnbågslax eller öring.

Vad vi gillar med spöet: Ett prisvärt spö med hög kvalité som ger sköna kast.
Vad vi inte gillar med spöet: Korkhandtaget kan bli halt och för mycket vatten kommer på.


brygga som är blöt från vatten