Vandringskänga från RevolutionRace på vår vandringstur

Test & recension: RevolutionRace Phantom Trail Mid Waterproof Hiking Boots

Publicerad av

Otroligt sköna vandringskängor! Använder de dagligen även då jag inte vandrar. Lätta till vikten också!

Malin, testare hos utomhus-aktiviteter
 • Mycket lätta
 • Otroligt sköna
 • Normala i storleken
 • Stabila
 • Helt vattentäta
 • Rymligt tåparti
 • Snygga
 • Finns i flera färger

Vikt:
415g per känga

Pris:
1699kr

Färger:
6st

Storlekar:
35-46

RevolutionRace Phantom Trail Mid Waterproof Hiking Boots: Min ärliga recension efter användning

Efter att ha tillbringat en del tid med mina nya RevolutionRace Phantom Trail Mid Waterproof Hiking Boots, känner jag att det är dags att dela med mig av mina tankar om dessa kängor. Jag var initialt lite osäker på vilken storlek jag skulle välja, eftersom jag brukar ha storlek 37 och har ganska smala fötter. Jag bestämde mig för att följa storleksguiden, och med tillägg av ett halvt skoinlägg för att höja upp hälen (på grund av hälsporre) samt ullsockor, blev passformen perfekt. Det visade sig att kängorna kanske är något stora i storleken, men justerbarheten gjorde att de passade mina fötter utmärkt. Redan från start kunde jag gå långa sträckor utan att få skavsår, vilket är ett tydligt tecken på deras komfort och kvalitet.

Kängorna är inte bara bekväma, utan även otroligt stabila och erbjuder bra stöd för ankeln – en egenskap jag verkligen uppskattar i ojämn terräng. De håller dessutom fötterna torra även i blöt och snårig terräng, tack vare deras vattentäthet. Jag har följt min hund genom både snö och slask utan problem, även om jag märkt att de inte andas särskilt bra, vilket kan leda till svettiga fötter.

Vad gäller passformen har jag märkt att de passar bra för både smala och breda fötter. Min fot är bred framtill, och dessa kängor gav tillräckligt med utrymme utan att kännas ihoptryckta. Tåpartiet är rymlig, vilket är ett måste för mig. Det finns dock några som upplever dem som något stora, så att byta till en mindre storlek kan vara nödvändigt för en ideal passform.

Utseendemässigt är dessa kängor otroligt snygga, och jag har fått många komplimanger för dem. De är lätta och bekväma, vilket gör dem till en favorit för daglig användning såväl som för längre vandringar. Jag ser fram emot att testa dem under en längre fjällvandring i sommar och känna hur de presterar under mer krävande förhållanden.

Sammanfattningsvis

Sammanfattningsvis är RevolutionRace Phantom Trail Mid Waterproof Hiking Boots en utmärkt investering för den som söker ett par mångsidiga, stabila och vattentäta vandringskängor. De passar en mängd olika fotformer och storlekar, tack vare deras justerbara passform och rymliga design. Även om de kan vara något varma och inte andas så bra, uppvägs detta av deras komfort, stabilitet och snygga design. Jag kan helhjärtat rekommendera dessa kängor till alla som letar efter det perfekta paret för sina utomhusäventyr.

Fördelar med RevolutionRace Phantom Trail Mid Waterproof Hiking Boots

 • Mycket lätta.
 • Stort tåparti.
 • Stabila.
 • Skön innersula.
 • Energiabsorberande mellansula.
 • Yttersular fäster bra på blöta underlag.

Nackdelar

 • Något kass ventilation.

Om RevolutionRace

RevolutionRace, grundat i Sverige, är ett företag som specialiserat sig på att designa och sälja frilufts- och äventyrskläder. Med en stark betoning på hållbarhet, kvalitet och färgglad design, strävar RevolutionRace efter att erbjuda produkter som inte bara är funktionella utan också stiliga för outdoor-entusiaster. Sedan starten har de blivit kända för sina slitstarka byxor, jackor och andra kläder som passar lika bra på vandringen som i vardagen.

Jag tycker att RevolutionRace gör otrolig bra vandrings-produkter, inte bara kängor utan också skaljackor och byxor.

Vanliga frågor om Phantom Trail Mid Waterproof Hiking Boots

Hur mycket väger Phantom Trail Mid Waterproof Hiking Boots?

Phantom Trail Mid Waterproof Hiking Boots väger endast 415g per känga. Mycket lätta för att vara en vandringskänga.

Vad kostar Phantom Trail Mid Waterproof Hiking Boots?

Phantom Trail Mid Waterproof Hiking Boots kostar runt 1699kr i skrivande stund, ibland har RR dock rabatt så priset kan gå ner rejält!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *