Hilleberg Akto test

Test & recension: Hilleberg Akto Tunneltält

Publicerad av

Bästa tältet jag ägt! Lätt och litet när det är hoppackat och mycket rymligt uppslaget. En stor absid är ingen nackdel heller 🙂

Emil, testare hos utomhus-aktiviteter
Hilleberg akto recension
 • Mycket lätt
 • Rymligt enmanstält
 • Stor absid
 • Vindtåligt
 • Utmärkt ventilation

Hilleberg Akto: Min ärliga recension efter användning

Efter att ha tillbringat en del tid ute i det vilda med mitt Hilleberg Akto-tält, känner jag att det är dags att dela med mig av mina upplevelser. Tältet har blivit en trogen följeslagare på mina äventyr, och jag är super nöjd med det. Det är utan tvekan det bästa tältet jag någonsin ägt, och det finns flera skäl till varför.

För det första är det otroligt mysigt att sova i. Trots att det vid första anblicken kan verka litet, har jag märkt att det finns mer utrymme än man först tror. Även om det kanske inte är anpassat för storkok i absiden, så fungerar ett litet enmanskök perfekt. Till min stora glädje har jag inte upplevt någon kondens hittills, vilket ofta kan vara ett problem i mindre tält enligt mig.

När det kommer till packbarhet, är Akto-tältet en stjärna. Det är lätt och tar upp minimalt med plats när det är hoppackat, men väl uppslaget erbjuder det en förvånansvärt stor yta för en person och komplett med en absid för utrustning. Detta är fantastiskt när man vill ha sina prylar skyddade men ändå nära till hands.

Dessutom är tältet otroligt slitstarkt och har utmärkt ventilation, vilket är viktigt för mig som gärna utforskar olika typer av terräng. Jag har investerat i ett Akto footprint som ger totalt skydd mot markfukt och gör absiden till en ännu mer användbar yta. Jag har till och med testat att sova två i tältet under sommarmånaderna genom att montera bort innertältet, vilket fungerade över förväntan.

Hilleberg akto recension
Hilleberg Akto

Jag har dragit mitt Akto genom allt från låglänt terräng till blåsiga fjäll, och det har stått emot vindar på upp till 35ms utan problem.

En sak jag hade önskat var myggnät vid ventilationsöppningarna på yttertältet för att öka skyddet mot insekter, men det är en liten detalj i sammanhanget. Trots detta mindre önskemål är jag helhjärtat nöjd med mitt Hilleberg Akto.

Storlek och mått

Hilleberg Akto yta och mått

Sammanfattningsvis

Sammanfattningsvis kan jag varmt rekommendera Hilleberg Akto till alla som söker ett pålitligt, rymligt och lätt enmanstält för sina friluftsäventyr. Det har verkligen överträffat mina förväntningar och blivit en ovärderlig del av min utrustning.

Fördelar med Hilleberg Akto

 • Mycket lätt tält.
 • Enkelt att sätta upp.
 • Rymlig absid.
 • Passar till alla väderförhållanden.
 • Hög vattenpelare.
 • Hög kvalité overall.

Nackdelar

 • Inga torklinor.
 • Bara 2 stormlinor på bågen.

Om Hilleberg som företag

Hilleberg är ett företag med djupa rötter i friluftslivet, grundat 1971 av det äventyrslystna paret Bo och Renate Hilleberg i Sverige. Från starten har Hilleberg varit dedikerat till att designa och tillverka tält av högsta kvalitet, med en perfekt balans mellan hållbarhet och låg vikt. Det är ett företag som starkt betonar innovation, kvalitet och praktisk användning i alla sina produkter. Genom åren har Hilleberg etablerat sig som en ledande tillverkare av tält för expeditioner, friluftsliv och äventyr under alla fyra årstider. Tack vare sitt fokus på detaljer och sitt engagemang för material av högsta kvalitet har Hilleberg tält blivit kända för sin pålitlighet, även under de mest extrema förhållanden.

Jag tycker att Hilleberg har tillverkat tält av högsta klass ända sedan start. Har haft flera Hilleberg-tält och kommer absolut att köpa igen.

Vanliga frågor om Hilleberg Akto

Hur mycket väger Hilleberg Akto?

Akto väger runt 1.7kg enligt Hilleberg.

Hur hög vattenpelare har Hilleberg Akto?

Akto har 5000mm vattenpelare på golv och 15.000mm vattenpelare på ytterduken. Det räcker gott och väl för regniga dagar.

Kan man använda Hilleberg Akto året runt?

Ja, man kan använda Hilleberg Akto året runt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *