Urberg 3-person tunnel tent g5 test

Test & Recension: Urberg 3-person Tunnel Tent G5

Publicerad av

Bra kvalitet till ett bra pris! Har spenderat tre nätter i det såhär långt och allt har varit bra. Snabbt och lätt att sätta upp, alla delar verkar mycket stabila.

Emil, testare hos utomhus-aktiviteter
Urberg 3-person tunnel tent g5 recension
 • Lättvikt
 • Enkelt att slå upp
 • God ventilation
 • Mycket rymligt
 • Robusta tältpinnar
 • Prisvärt
 • Komprimerbart
 • Helt vattentätt

Vikt:
3442g

Pris:
3295kr

Vattenpelare:
10.000mm

Antal personer:
3st

Storlek:
415x200x110cm

Urberg 3-person Tunnel Tent G5: Vår ärliga recension efter användning

Efter att ha investerat i Urberg 3-person Tunnel Tent G5, kände jag mig tvungen att dela med mig av mina upplevelser från de senaste äventyren. Det här tältet har varit med mig på tre olika fjällturer under sommaren, och varje gång har det stått inför testet av regn. Jag är imponerad över hur väl det har hållit mig och min utrustning torr, trots att jag bara spenderade en natt ute varje gång. Jag köpte till ett footprint som gav extra skydd under innertältet och ett golv i absiden, vilket visade sig vara en smart investering.

Det har även varit jag och min sambo som använt tältet under våra turer, och även om det marknadsförs som ett tält för tre personer, har vi funnit att det är särskilt rymligt och bekvämt för två. Absiden erbjuder gott om plats för vår utrustning, och det har varit otroligt skönt att veta att allt håller sig torrt även under regniga nätter.

Att sätta upp tältet var oväntat enkelt, vilket var en stor lättnad under våra första turer som nybörjare på Jämtlandstriangeln. Att innertältet redan var fastsatt och inte behövde tas bort vid packning var en trevlig detalj som underlättade både uppsättning och nedpackning.

Jag har varit imponerad av tältpinnarnas kvalitet. De är gjorda i en trekantsmodell som inte böjer sig lätt, vilket har varit en stor fördel i den steniga terräng där vi ofta slår läger. Detta, tillsammans med tältets goda ventilation och enkelheten i att sätta upp och ta ner det, har gjort Urberg 3-person Tunnel Tent G5 till ett självklart val för mig.

När det gäller förvaring, har jag märkt att det skulle vara möjligt att komprimera tältet ytterligare om det kom med en mindre packpåse. Det är dock en liten nackdel jämfört med alla de positiva aspekterna. Det enda jag noterat som kunde förbättras är dragkedjan till tältets dörr, som kan bli stram om man spänner stormlinorna för hårt.

Sammanfattningsvis

I sammanfattning har Urberg 3-person Tunnel Tent G5 överträffat mina förväntningar. Det är ett prisvärt, lättuppställt och rymligt tält som erbjuder utmärkt skydd mot regn och vind. Dessutom är det oerhört mysigt för två personer, med gott om plats både för att sova och förvara utrustning. Även om det kanske skulle kännas trångt för tre vuxna, är det perfekt för par eller mindre familjer som letar efter ett pålitligt och bekvämt tält för sina vandringsäventyr. Jag ser fram emot många fler nätter i det här tältet och kan varmt rekommendera det till alla som vill ha ett pålitligt tält utan att spendera en förmögenhet.

Fördelar med Urberg 3-person Tunnel Tent G5

 • Lätt att slå upp.
 • Mycket lätt till vikten.
 • Helt vattentät.
 • Mycket rymligt för 3 personer.
 • Stor absid.
 • God ventilation.
 • Komprimerbart.

Nackdelar

 • Kan bli solblekt efter en stund.
 • Dragkedjan till tältet något stram.

Om Urberg

Urberg, som ägs av Outnorth, utmärker sig genom att erbjuda en bred palett av friluftsprodukter som tält, kläder och utrustning, alla designade med skandinavisk minimalism och hållbarhet i åtanke. Genom sitt engagemang för miljön, som bland annat visas i deras samarbete med 1% for the Planet, visar Urberg vägen för hur friluftsföretag kan verka för en positiv miljöpåverkan. Med fokus på kvalitet, användbarhet och hållbarhet, representerar Urberg ett ansvarsfullt val för friluftsentusiaster som värderar naturen och vill skydda den för framtida generationer.

Jag tycker att Urberg har väldigt bra outdoor-produkter, speciellt deras tält. Deras 3-person Tunnel Tent G5 är verkligen ett sådant som står ut!

Vanliga frågor om Urberg 3-person Tunnel Tent G5

Hur länge håller Urberg 3-person Tunnel Tent G5?

För mig så har Urberg 3-person Tunnel Tent G5 hållit i flera år utan problem, kan bli något solblekt efter en stund men inget annat.

Kan man få plats med 4 personer i Urberg 3-person Tunnel Tent G5?

Det kan man absolut! Det är mycket rymligt även för 4 personer, så testa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *