Kylväska som ryggsäck hero

Bäst i test: Bästa Kylryggsäcken [2024]

När man är ute på längre promenader eller vandringar under sommaren kan det vara svårt att hålla mat och dricka kall. Man vill inte bära med sig en kylväska då man vill hålla vikten nere. Därför finns det nu en kylväska som fungerar likt en ryggsäck. Den är lätt, den kyler och är behaglig att bära med sig. Men den kan vara svårt att veta vilken kylryggsäck som passar just dig. Vi har därför analyserat och recenserat de 4 bästa kylryggsäckarna för olika scenarion.

De 4 bästa kylryggsäckarna 2023

Arctic Tern Cooler Backpack (bäst i test)

5/5

Primus Cooler Backpack (rymlig)

5/5

Robens Cool Bag (för picknick)

4.5/5

Campingaz Cooler Bacpack (liten modell)

4.5/5

1. Arctic Tern Cooler Backpack 20L

Kylryggsäck bäst i test

Kylväska ryggsäck bäst i test

Arctic Tern’s Cooler Backpack är kylryggsäcken som vann vårat test med råge. Denna kylryggsäck är inte bara snygg, praktisk och lätt. Den är väldigt billig också. Väskan rymmer hela 20 liter och har ett stort huvudfack samt ett fack för bestick eller liknande på väskans framsida. Den kyler din mat och dryck länge och bra. Man kan använda den till både stranden och till jobbet på grund av väskans stilrena design. Väskan finns i färgerna orange, mörkblå och grå där den gråa färgen är en favorit bland köparna.

Fördelar

 • Billig
 • Snygg
 • Rymmer hela 20L
 • Hög kvalité
 • Kyler bra

Nackdelar

 • Inga nackdelar

2. Primus Cooler Backpack

Bästa rymliga kylryggsäcken

Rymlig kylväska ryggsäck

Vi har valt att placera Primus Cooler Backpack på en andraplats i vårat test av kylryggsäckar. Detta är en mycket rymlig väska på 22 liter. Den rymmer mer än förväntat och kyler väldigt bra. Väskan är robust och tålig till skillnad från de flesta andra kylryggsäckarna som lätt går sönder. Väskan är isolerad med EVA-skum vilket gör den bekväm att bära och samtidigt håller innehållet i väskan iskallt. Den är utrustad med justerbara 30mm’s axelremmar som gör att den passar de flesta kroppstyper.

Ett tips är att slänga ner några extra kylklampar så kommer innehållet i väskan vara kylt under hela dagen utan problem. Kylryggsäcken finns i svart och ser väldigt bra ut designmässigt. Denna väska kan du bära med dig lite överallt. Enda nackdelen vi ser med denna väska jämfört med Arctic Tern Cooler Backpack 20L är det höga priset. Annars är det en grym väska med hög volym.

Fördelar

 • Mycket rymlig
 • Snygg
 • Lätt
 • Skön att bära
 • Smarta fack

Nackdelar

 • Något högt pris

3. Robens Cool bag 15L

Bästa kylryggsäck för picknick

Ryggsäck kylväska picknick

Robens Cool Bag är den kylryggsäck vi valt som passar bäst för picknick. Den har en bra volym på 15L där man enkelt kan få plats med drickor samt snacks. Ryggsäcken är helt vattentålig, slitstark och drar inte åt sig onödig smuts. Den har en smart rullstängning för det stora facket med helt tätade sömmar. Designen på kylryggsäcken är snygg vilket gör att den kan användas i flera scenarion. En utmärkt ryggsäck för en dagstur eller picknick.

Fördelar

 • Perfekt för picknick
 • Bra volym
 • Lätt
 • Snygg
 • Bra pris
 • Vattentät

Nackdelar

 • Inga nackdelar

4. Campingaz Cooler Bacpack 12 L

Mindre modell

Liten kylryggsäck

Campingaz Cooler Backpack är en kylryggsäck som är snäppet mindre för kortare utflykter. Den rymmer 12 liter och passar utmärkt för de som letar en liten ryggsäck med kylfunktion. Den är bekväm att bära på grund av dess förstärkta och justerbara axelremmar. Det finns flera mindre fickor där man kan placera bestick och annat. Något vi gillar med denna kylryggsäck är att den ser ut som en vanlig ryggsäck men med kylfunktion. Ryggsäcken kyler upp till 10 timmar med kylklampar.

Fördelar

 • Billig
 • Kyler bra och länge
 • Liten modell
 • Många fack

Nackdelar

 • Designen

Två människor som dricker kaffe i naturen

Att tänka på innan man köper en kylryggsäck

 1. Funktionalitet och utformning
  När du ska köpa en kylryggsäck bör du fundera över vilken typ av aktiviteter du planerar att använda den för. Är det för att hålla dryck kall, hålla mat till en picknick kyld eller kanske för längre vandringsturer? Om du vill bära ryggsäcken över längre sträckor är en lätt modell med vaddering på axelbanden lämplig. Vid en dagstur funkar en tyngre men rymligare ryggsäck.
 2. Isolering och kylkapacitet
  Ett annat viktigt kriterium är hur länge ryggsäcken kan hålla innehållet kallt. Kolla efter information om kvalitet, material och kyltid. Vissa kylryggsäckar kan hålla mat och dryck kallt i 24 timmar medan andra kan hålla upp till 72 timmar.
 3. Storlek och kapacitet
  Det är också viktigt att tänka på hur mycket plats du behöver. Om du bara vill ha plats för en lunchlåda och en flaska vatten så behöver du inte en stor kylryggsäck. Men om du planerar att ta med dig mat och dryck för hela familjen på utflykter kan det behövas du en ryggsäck med större kapacitet.
 4. Pris
  Slutligen, överväg priset och se till att du får valuta för pengarna. Den dyraste kylryggsäcken är inte alltid den bästa för dina specifika behov. Med hjälp av vårat test kan du hitta den billigaste och bästa kylryggsäcken.

Vad är en kylryggsäck?

En kylryggsäck ser ut som en vanlig ryggsäck men går att använda som en kylväska. Den har ett annat innermaterial än en vanlig ryggsäck för att kunna hålla mat och dryck kyld i flera timmar. De är ofta lätta och behagliga att bära med sig om man skall på dagsutflykter. Det är en bra investering under sommarhalvåret.

Fördelar samt nackdelar med kylryggsäck

Det finns såklart fördelar och även nackdelar med en kylryggsäck. Nedan ser ni både fördelar och nackdelarna:

Fördelar

 • Portabilitet: En av de största fördelarna med en kylryggsäck är att den är lätt att bära med sig. Till skillnad från traditionella kylväskor är ryggsäcken utformad för att vara bekväm att bära på ryggen, vilket gör det mycket enklare att ta med sig mat och dryck på utflykter, vandringar eller till och med till jobbet.
 • Förvaring av mat: Kylryggsäcken håller din mat och dryck kall under en längre period, vilket är särskilt användbart under varma sommardagar. Detta hjälper till att förhindra att maten blir dålig och varm.
 • Mångsidighet: De flesta kylryggsäckar har flera fack och fickor som gör det möjligt att hålla ordning på dina saker. Du kan förvara icke-kylvaror som böcker, kläder eller kamerautrustning separat från dina kylvaror.

Nackdelar

 • Begränsad förvaring: Medan kylryggsäckar är bekvämare att bära än traditionella kylväskor, kan de också vara mer begränsade när det gäller lagringskapacitet. Om du behöver förvara en stor mängd mat och dryck kan du behöva en större kylväska.
 • Vikten: Beroende på hur mycket du packar i den, kan en kylryggsäck bli ganska tung att bära runt. Is eller kylklampar lägger till ytterligare vikt.
 • Underhåll: Kylryggsäckar kräver regelbunden rengöring för att förhindra uppkomst av mögel och dålig lukt. Om de lämnas fuktiga finns det chans till mögel eller andra bakterier.

Vanliga frågor

Hur rengör jag min kylryggsäck?

De flesta kylryggsäckar kan rengöras med en fuktig trasa och mild tvål. Var noga med att tömma den helt och låt den torka fullständigt efter rengöring för att förhindra uppkomst av mögel och dålig lukt.

Hur länge håller en kylryggsäck mina matvaror kalla?

Det beror på flera faktorer som kylryggsäckens kvalitet, isoleringstyp, utetemperatur och hur ofta du öppnar den. Generellt kan en bra kylryggsäck hålla dina matvaror kalla i 24 till 72 timmar.

Är kylryggsäckar vattentäta?

Många kylryggsäckar är vattenresistenta men inte alla är helt vattentäta. Det är viktigt att kontrollera tillverkarens specifikationer. Vattenresistens är dock oftast tillräckligt för att skydda mot lätt regn eller spill.