Vinterskor herr bäst i test

Bäst i test: Bästa vinterskorna herr 2023

Publicerad av

Vintern börjar närma sig och det är dags att skaffa nya och varma vinterskor. Vinterskor skall vara varmt fodrade, ha ett högre skaft och klara av minusgrader väl. Men det kan vara svårt att veta vilka vinterskor för herr som är bäst? Därför har vi analyserat och recenserat flera olika vinterskor för herr som är varma och sköna.

Vi har även recenserat vinterskor för dam om det kan vara intressant.

De 5 bästa vinterskorna herr

Icebug Unisex Dala Biosole

(testvinnare)

5/5

Polecat Unisex Sicco Kufstein Gore-Tex

(billiga men bra)

4.5/5

Alfa Men's Talus Perform Gore-Tex
(de varmaste)

5/5
nummer tre

Canada Snow Men's Mount Verm
(snyggaste)

4.5/5
nummer fyra

LOWA Men's Renegade Warm GORE-TEX Mid

(helt vattentäta)

5/5

1. Icebug Unisex Dala Biosole

Vinterkskor herr bäst i test

Vintersko herr bäst i test

Unisex Dala Biosole från det svenska och välkända sko-märket Icebug är vinterskon för herr som blev vår testvinnare. Deras mocka och naturgummiblandning ger en vattenavvisande ovandel och den varma ullfodringen håller fötterna mycket varma. Biosole-sulan erbjuder ett suveränt grepp på hala underlag som berg eller asfalt. Unisex Dala Biosoles hållbara konstruktion utlovar en lång hållbarhet för dig som användare.

Vinterskon en normal läst vilket passar de flesta fotformer. Yttermaterialet är av hög kvalitet och uppfyller Leather Working Group-standarderna för hållbarhet. Det som särskilt imponerar är kängornas fodring med en ullblandning. Det är en fodring som håller dina fötter varma även under de mest kyligaste förhållandena. Och om du behöver ta dig igenom snödrivor eller vattenpölar ger den något högre sulan extra skydd och håller snön borta.

Fördelar

 • Testvinnare
 • Sko i mocka
 • Varm ullfodring
 • Biosole-sula
 • Mycket sköna
 • Snygga

Nackdelar

 • Inga nackdelar

2. Polecat Unisex Sicco Kufstein Gore-Tex

Bästa billiga vinterskorna herr

Vintersko herr billig

För dig som letar efter en billigare vintersko så är Unisex Sicco Kufstein Gore-Tex från Polecat ett utmärkt val. Även fast skon är något billigare jämfört med andra så tär det inte på kvalitén. Med ett Gore-Tex membran levererar skon enastående vattentäthet vilket är oumbärligt när du möter våta och snöiga förhållanden. Denna modell imponerar också med sin ventilerade ovansida i mesh och PU som ger andningsförmåga och komfort även under längre promenader. Och när det gäller grepp och stötdämpning har skon en dämpande yttersula i Phylon som ger både stabilitet och mjukhet på ojämna underlag.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Ventilerande ovansida
 • Bra andningsförmåga
 • GORE-TEX
 • Bra dämpning i yttersulan

Nackdelar

 • Inga nackdelar

3. Alfa Men’s Talus Perform Gore-Tex

Varmaste vinterskorna herr

Vintersko herr varm

Den absolut varmaste vinterskon för herr är Men’s Talus Perform Gore-Tex från det norska märket Alfa. Skons främsta styrka ligger i det vattentäta och isolerande GORE-TEX-membranet som håller fötterna torra och varma. Yttersulan med Vibram Arctic Grip ger utmärkt grepp på is och snö och den kan faktiskt även användas inomhus utan att orsaka skador.

Denna varma vintersko har en bred läst för extra komfort och en urtagbar innersula som kan anpassas efter dina fötter. Med en skafthöjd på cirka 10 cm är den idealisk för användning under vintern. Oavsett om du använder den för dagliga äventyr eller utomhusaktiviteter under så kommer Men’s Talus Perform Gore-Tex inte att svika dina fötter.

Fördelar

 • Mycket varm
 • GORE-TEX
 • Bra grepp på yttersulan
 • Extra bred läst
 • 10cm skafthöjd
 • Mycket sköna

Nackdelar

 • Inga nackdelar

4. Canada Snow Men’s Mount Verm

Snyggaste vinterskon herr

Snyggaste vinterskon herr

Dessa vinterskor för herr från Canada Snow är enligt oss de snyggaste på marknaden just nu. Dessa vinterskor är tillverkade av mjuk mocka med vattenavvisande egenskaper vilket gör dem lämpliga för både regniga och kyliga dagar. Men’s Mount Verms enastående komfort utmärks av en inbyggd 3mm kilsula och en komfortinnersula med värmeisolerande egenskaper. Det gör att fötterna håller sig varma och bekväma även under kyligare dagar.

Fördelar

 • Riktigt snygga
 • 3mm kilsula
 • Varma
 • Något kortare i skaftet
 • Komfortinnersula

Nackdelar

 • Inga nackdelar

5. LOWA Men’s Renegade Warm GORE-TEX Mid

Bästa vattentäta vintersko herr

Vattentät vintersko herr

Men’s Renegade Warm GORE-TEX Mid från märket Lowa är den bästa vattentäta vinterskon för herr. På grund av att denna vintersko just har GORE-TEX membran så kommer vatten aldrig kunna leta sig in. Dess VIBRAM EVO ICETREK yttersula erbjuder exceptionellt grepp på isigt och snötäckt underlag vilket ger stabilitet och säkerhet i alla situationer.

Med en normal läst och en mångsidig skafthöjd passar dessa kängor för olika aktiviteter och väderförhållanden. De kombinerar kvalitet och funktionalitet på ett enastående sätt och är det ultimata valet för herrar som söker pålitliga och mångsidiga skor.

Fördelar

 • Helt vattentäta
 • GORE-TEX
 • Avancerad yttersula
 • Hög kvalité
 • Lång hållbarhet

Nackdelar

 • Inga nackdelar

Man med en beige vintersko på sig

Att tänka på innan man köper vinterskor för herr

 1. Väderförhållanden
  Bedöm de typiska vinterförhållandena i ditt område. Om det är kallt och blött kanske du behöver vattentäta skor med tjock isolering. Om det är snöigt och halt kan skor med bra grepp vara avgörande.
 2. Andningsförmåga
  Membranets andningsförmåga är lika viktig som dess vattentäthet. Detta gör att fukt från dina fötter kan avdunsta ut ur skon, vilket hjälper till att hålla dina fötter torra och bekväma. Membran med bra andningsförmåga låter luft passera genom medan de fortfarande är vattentäta.
 3. Vattentäthet
  Kolla om skorna har ett vattentätt membran. Vattentäta vinterskor är avgörande för att hålla dina fötter torra i snö, slask och regn. Vanliga vattentäta membran inkluderar GORE-TEX och eVent. Se till att membranet är av hög kvalitet och i gott skick.
 4. Isoleringsmaterial
  Fodret i vinterskorna kan vara tillverkat av olika isoleringsmaterial, såsom syntetiskt material, dun eller ull. Varje material har sina egna egenskaper när det gäller värme och andningsförmåga. Till exempel ger dun enastående värme, medan syntetiskt material ofta är bättre på att hålla fötterna varma även om det blir blött.

Olika membran i en vintersko

Det finns flera olika membranteknologier som används i vinterskor för att göra dem vattentäta och andningsbara. Här är några av de vanligaste membranen:

 1. GORE-TEX: GORE-TEX är en av de mest kända och pålitliga membranteknologierna när det gäller vattentäthet och andningsförmåga. GORE-TEX-membranet består av mikroskopiska porer som är för små för att släppa in vatten i flytande form, men tillräckligt stora för att släppa ut fukt i form av ånga. Detta skapar en balans mellan vattentäthet och andningsförmåga.
 2. eVent: eVent är ett annat membran som är känt för sin höga andningsförmåga och vattentäthet. Det fungerar på ett liknande sätt som GORE-TEX med mikroskopiska porer, men det har rykte om sig att vara ännu mer andningsbart, vilket gör det lämpligt för aktiviteter med hög ansträngning.
 3. Dri-Tec: Dri-Tec är ett membran som ofta används i vattentäta vinterskor. Det är känt för att vara prisvärt och fungera bra i de flesta vardagliga vinterförhållanden. Det erbjuder en rimlig balans mellan vattentäthet och andningsförmåga.

När börjar man bära vinterskor?

Vinterskor börjar vanligtvis användas under senhösten eller tidig vinter, vanligtvis från november till februari/mars. Det är viktigt att byta till vinterskor när kylan och eventuell snö och is gör det nödvändigt för din komfort och säkerhet.

Olika foder i vinterskor

Vinterskor är utformade för att hålla fötterna varma och bekväma i kalla väderförhållanden. De använder olika typer av fodermaterial för att uppnå detta mål. Här är några vanliga typer av foder som används i vinterskor:

Ull

Ullfoder i vinterskor är en populär och beprövad metod för att hålla fötterna varma och bekväma i kalla väderförhållanden. Ull är en naturlig fiber som har flera fördelar när den används som fodermaterial:

 1. Utmärkt isolering: Ull har en naturlig isolerande förmåga. Den skapar små luftfickor som håller värme nära kroppen och förhindrar kylan från att tränga in. Detta gör ull till ett utmärkt val för att bekämpa låga temperaturer.
 2. Fuktreglering: Ull kan absorbera fukt upp till 30% av sin egen vikt utan att känna sig våt. Detta är fördelaktigt eftersom det hjälper till att hålla fötterna torra genom att absorbera svett och fukt, vilket minskar risken för kyla och frostskador.
 3. Andningsförmåga: Ull är också en andningsbar fiber, vilket innebär att det tillåter fukt att avdunsta från insidan av skon, samtidigt som det behåller värmen. Detta skapar en balanserad och bekväm miljö för fötterna.

Thinsulate

Thinsulate är ett välkänt isoleringsmaterial som ofta används som foder i vinterskor och andra kalla- och fuktighetsbeständiga plagg och produkter. Det utvecklades av företaget 3M och erbjuder flera fördelar när det används i skor:

 1. Effektiv isolering: Thinsulate är känt för sin höga isoleringsförmåga trots att det är mycket tunnt och lätt. Detta gör det möjligt för vinterskor att hålla fötterna varma utan att lägga till mycket bulk eller vikt.
 2. Fuktreglering: Thinsulate har också god fuktreglering, vilket innebär att det kan transportera bort fukt från huden och hålla fötterna torra. Detta är särskilt viktigt för att undvika att fötterna blir kalla på grund av fuktighet.
 3. Andningsförmåga: Trots sin isolerande förmåga är Thinsulate andningsbart, vilket innebär att det tillåter luft att cirkulera. Detta hjälper till att minska risken för att fötterna blir överhettade och svettiga.

Syntet

Syntetiska foder i vinterskor har blivit allt vanligare på grund av deras många fördelar. Dessa foder är tillverkade av konstgjorda material och är utformade för att erbjuda komfort och värme i kalla väderförhållanden. Här är några viktiga aspekter att tänka på när det gäller syntetiska foder i vinterskor:

 1. Värmeisolering: Syntetiska foder är kända för sin utmärkta värmeisolering. De kan hålla fötterna varma även i mycket kalla temperaturer. En av de mest kända syntetiska foder som används i vinterskor är Thinsulate, som jag tidigare nämnde.
 2. Vattenavvisande: Många syntetiska foder är konstruerade för att vara vattenavvisande eller vattentäta. Detta hjälper till att hålla fötterna torra och varma även i snöiga eller regniga förhållanden.
 3. Lättvikt: Syntetiska foder är vanligtvis lättare än vissa andra isoleringsmaterial, vilket gör att skorna inte känns tunga och otympliga att bära.

Hur man rengör vinterskor rätt

Att rengöra vinterskor på rätt sätt är viktigt för att förlänga deras livslängd och behålla deras utseende och funktionalitet. Här är några steg för att rengöra vinterskor ordentligt:

 1. Ta bort överskottssmuts: Innan du börjar rengöra, ta bort eventuell synlig smuts eller lera från skornas yta. Använd en borste eller trasa för att göra detta.
 2. Ta ut innersulan: Om dina skor har löstagbara innersulor, ta ut dem för att rengöra separat.
 3. Tvätta skorna: Fyll en behållare med varmt vatten och tillsätt en mild tvål eller specialrengöringsmedel för skor. Blöt en svamp eller borste i tvållösningen och börja rengöra skornas yta. För grovare fläckar eller smuts kan du använda en nagelborste.
 4. Skölj noggrant: Efter rengöring, skölj av skorna noggrant med rent vatten för att ta bort eventuell tvålrester.
 5. Torka skorna: Använd en handduk för att torka av skorna så mycket som möjligt. Om skorna är mycket våta inuti, kan du stoppa tidningspapper i dem för att hjälpa till att absorbera fukten. Byt ut tidningspappret om det blir blött.
 6. Behandla med skokräm eller vattentätning: Efter att skorna har torkat helt kan du applicera skokräm om dina skor är gjorda av läder för att återställa färg och glans. Om dina skor är avsedda för kalla och våta förhållanden, överväg att använda en vattentätningsspray eller vax för att förbättra deras vattentäthet.

Dessa steg gäller även vinterskor för kvinnor.

Slutsats

Unisex Dala Biosole från Icebug blev vår testvinnare av vinterskor för herr. De är ett par mycket sköna, varma och snygga skor som passar ner till flera minusgrader. Vi recenserade även fyra andra vinterskor som vi tror ni skulle gillat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *