bästa vattenflaskan vandring hero

Bäst i test: Bästa vattenflaskan – [2023]

Publicerad av

Att köpa en vattenflaska kan verka enkelt, det är ju bara att välja en. Men så är inte fallet. Mitt tips är att investera i en bra och pålitlig vattenflaska för att din aktivitet inte skall försämras. Det finns flera parametrar som bör stämma in för att få en ordentlig vattenflaska som håller länge. Vi har i denna artikel analyserat och recenserat de 4 bästa vattenflaskorna. Vad klassas då som den bästa vattenflaskan?

Den bästa vattenflaskan är en flaska som kan hålla mycket vatten, har en pålitlig kork, kan hålla kylan/värmen och vara BPA-fri. Det är också viktigt att vattenflaskan tål mindre stötar.

De 4 bästa vattenflaskorna – Bäst i test

1. Standard Mouth Flex 532 ml – Bästa vattenflaskan för vandring

bästa vattenflaskan vandring

Volym: 532ml

Standard Mouth Flex är den populäraste vattenflaskan för vandring. Den är isolerande, vilket håller värmen/kylan för vätskan inuti det. Den är BPA-fri och har både rostfritt stål på insidan och utsidan. Du bär den lätt med dig genom det smidiga och bekväma handtaget. Ett plus i kanten är att den finns i flera färger och har en ren och snygg design.

Passar dig som: Vill ha den bästa vattenflaskan för vandring, på alla plan.

Fördelar

BPA-fri

Håller kylan upp till 24 timmar

Håller värmen upp till 12 timmar

Rostfritt-stål

Enkel att ta med sig

Nackdelar

2. Narrow Mouth Bottle 1L – Bästa vattenflaskan med mått

bästa vattenflaskan med mått

Volym: 1L

Narrow Mouth Bottle är den bästa vattenflaskan med mest volym. Vattenflaskan är slagtålig, väldigt läcksäker och med smal öppning. Det finns även ett mått från 0-1000ml så man enkelt kan se hur mycket vatten man har kvar. Det kan vara bra att ha om man tänkt laga mat ute i naturen och behöver spara en del vatten. Den tål -40 till +100 grader och fungerar att köras i diskmaskinen.

Passar dig som: Vill ha en vattenflaska med större volym som håller länge.

Fördelar

BPA-fri

Stor volym

Prisvärd

Nackdelar

Ej isolerande

3. Kid Classic Sippy 355ml – Bästa vattenflaskan för barn

bästa vattenflaskan barn

Volym: 355ml

Kids Classic Sippy är den bästa vattenflaskan för barn. Flaskan har en spillsäker kork och är enkel för barnen att hålla i. Flaskan har rostfritt stål både invändigt och utvändigt. Helt fri från BPA och andra gifter. Vattenflaskan har en metallögla som enkelt kan fästas vid barnvagnen eller om man vill hålla den själv.

Passar dig som: Vill köpa en spillfri och BPA-fri vattenflaska för ditt barn med hög kvalité.

Fördelar

BPA-fri

Spillfri

Prisvärd

Finns måttskala

Nackdelar

Ej isolerande

4. Wide Mouth Bottle 0,4L Tritan – Lätt vattenflaska

Bästa vattenflaskan lätt

Volym: 400ml

Wide Mouth Bottle är den lättaste vattenflaskan. Med en vikt på endast 92 gram kommer du knappt känna av den i ryggsäcken. Även fast den är så lätt han den en stor volym och får plats med mycket vätska. Längst utsidan av flaskan finns även ett millilitermått där du kan se hur mycket vätska det finns kvar. Flaskan är tillverkad i Titan vilket är ett väldigt tåligt material.

Passar dig som: Vill ha en vattenflaska som är lätt att bära men ändå håller mycket volym.

Fördelar

BPA-fri

Lätt

Prisvärd

Nackdelar

Ej isolerande


man som dricker vatten

Att tänka på innan man köper en vattenflaska

 • Se till att plasten är BPA-fri
  När du letar efter en ny vattenflaska är det viktigt att den är BPA-fri om den är gjord utav plast. Annars kan du få i dig ämnet bisfenol A, vilket kan skada din kropp på många sätt. Antingen står det att flaskan är BPA-fri eller så är det en symbol med ett par bestick på.
 • Volymen
  Se till att flaskan har den volym du är ute efter. Skall du ut under lägre tid, då är det bra att ha en vattenflaska med hög volym. Förslagsvis 1 liter, då det kan vara svårt att hitta platser att fylla på med vätska.
 • Isolerande eller inte
  Ha i tanken om du vill att vattenflaskan skall vara isolerande eller inte. Under varma sommardagar kan det vara bra att ha en isolerande vattenflaska så vätskan förblir kyld. Och under kalla vinterdagar kan det vara skönt att hålla flaskans vätska varm.
 • Storlek
  Skall du förvara flaskan i din ryggsäck kan det vara bra att ha köpt en mindre flaska, då det brukar finnas ont om plats i ryggsäcken. Men har du tänkt bära den i handen så går det bra att köpa en större. Lägger du vattenflaskan i ryggsäcken kan det vara bra att förvara den i en bra packpåse för att inte ha oturen att den läcker och blöter ner annan packning.

Vad är BPA-fri?

BPA är en förkortning för bisfenol A, vilket är en giftig kemikalier som kommer från olika plaster. Får du i dig en BPA under en längre tid kan det ge dig en högre risk att få bröstcancer, utveckling av hjärnan kan störas och det kan vara svårare att få barn i framtiden.

Måste vattenflaskan hålla kyla?

Nej det måste den inte. Men en vattenflaska som håller kyla kan vara bra ha om det är varmt ute och du vill hålla vätskan kyld. T.ex. under varma sommardagar. Sedan kan också vara tvärtom, att vattenflaskan skall hålla värmen. Det kan vara skönt att ha om det är vinter och du skall dricka något varmt utomhus.

Vilka material kan en vattenflaska ha?

 • Plast
  Den vanligaste typen utav material som en vattenflaska kan ha. Om du väljer en vattenflaska av plast, se till att den är BPA-fri.
 • Glas
  Glas är tillverkad av naturliga medel, så i glasflaskor finns det ingen risk att få i dig farliga ämnen.
 • Rostfritt stål
  De flesta metallflaskorna är gjorda utav rostfritt stål, de håller kylan och värmen för din dryck bra.
 • Aluminium
  Aluminium är också en utmanare för metallflaskorna. Det är säkert att förvara din dryck i men se till så att plasten inuti flaskan är BPA-fri.

Hur mycket kostar en vattenflaska?

Allt mellan 100-1000kr, beroende på material och märke.

Hur länge håller en vattenflaska?

Så länge du vill att den skall hålla. Om du tar väl hand om den finns det inga gränser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *